Плати по банков път и пиши за основание Данък МПС 2017г. рег. №....
Погледнете  чл. 156, ал.1, т.2 - евентуално!!!
Според мен би трябвало да ги оставите като разходи за бъдещи периоди.
Благодаря за отговора, и аз така предполагах.
Здравейте,
Читалище има предоставена земя от общинския фонд за ползване, а то е дава под аренда на земеделска кооперация. Интересува ме прихода от арендата на земята като какъв приход се явява. От стопанска или нестопанска дейност.
Благодаря!!!
Съгласно чл. 54в, ал.1 от КСО от 5 до 10 г. осигурителен стаж, период за изплащане на обезщетение - 8 месеца.
 
Здравейте, като се подава по електронен път приложение 10 за обезщетение за отглеждане на малко дете до 2 год. възраст, попълненото приложение 7 от майката и заповедта за разрешаването на отпуската трябва ли да се сканират и да се прилагат като други документи по електронния път или е достатъчно да се съхраняват при работодателя.
Благодаря предварително!!!
А с ГДД по чл.50 и служебна бележка да му се възстановява надвнесения данък по ЗДДФЛ за дохода до 7920лв. не става ли.
Благодаря!!!
Здравейте, да не отварям нова тема да попитам в тази.
Назначено лице на трудов договор, с над 50% нетрудоспособност, как се процедира.
При начисляването на месечната заплара се намалява месечната данъчна основа с 660лв. и ако се получи разлика в по-вече се начислява данък по ЗДДФЛ или месечно не се приспада нищо, а с ГДД по чл.50 и служебна бележка му се възстановява надвнесения данък по ЗДДФЛ за дохода до 7920лв.
И аз мисля че би трябвало да може, но реших да се консултирам.
Трябва да попълни само съгласие по чл. 113 за работа повече от 48 часа седмично.
Благодаря!
Здравейте колеги.
Може ли да се сключи втори трудов договор на основание чл.111и във връзка с чл.68, ал.1, т.2 до завършване на определена работа за 8 часа, ако първия /основния/ договор е на 4 часа по чл.68, ал.1, т.2
Благодаря!
Благодаря за отговорите! :good:
Благодаря за отговора.
Само един въпрос:
Може ли плащането по тази фактура да стане с удържане на сумата от лицето по ведомост и как следва да се издаде тази фактура с касов бон за плащане касово или по банков път. Като заплатите се изплащат касово.
Добро утро.
На физическите лицата, които са от групата мога ли да префактурирам тяхната част с данъчна фактура, която да отразя като приход.
Здравейте, Колеги.
Чета указанието на НАП от 20.02.2014г. за префактуриране на разходи с начислен ДДС в случаите, при които префактурирането не е по повод на задължения, свързани с основна доставка.
 Става въпрос за издадена фактура от мобилен оператор за разговори на ООД, като ООД е формирало група, но в тази група участват лица който вече не са в ООД и лица от ООД  които трябва да си плащат сумата за абонамент и разговори.
Фактурата е осчетоводявам:
 Дт602, 100
Дт.4531 20
                   Кт 501 120
Та въпросите които ми възникват са следните:
1.   Мога ли да префактурирам сумата за абонамент и разговори с ДДС на физическо лице отнасящи се за използваните от него услуги.
2.   Ако мога да  префактурирам сумата за абонамент и разговори с ДДС на физическо лице отнасящи се за използваните от него услуги, то мога ли на тези които са в ООД, сумите да им се удържат по ведомост.
На отзовалите се колеги, ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ.
Какво е това ОП...